Makarony s houbami a jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s houbami a jarní cibulkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54713 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 plátek | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
500 ml | Granule dashi |
250 g | Hlíva ústřičná |
300 g | Houba shimeji |
100 g | Houby enoki |
35 g | Margarín |
0,5 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 404,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Houba shimeji, Houby enoki, Margarín, Omáčka sojová - Tamari, Pepř černý mletý, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s houbami a jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Vhodíme špagety a snížíme teplotu, uvaříme podle návodu na obalu. Poté špagety scedíme pod studenou vodou. |
2 | Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a přidáme na proužky rozkrájenou slaninu. Smažíme asi 5 minut, poté slaninu dáme stranou. |
3 | Do stejné pánve vložíme margarín a plátky česneku, necháme asi minutu orestovat. Poté přisypeme nakrájenou hlívu ústřičnou a houby shimeji. Smažíme, dokud nejsou dostatečně měkké. |
4 | Do hlubší pánve vlijeme Mirin, dashi, sójovou omáčku, pepř, přidáme slaninu a vaříme asi 10 minut, dokud se neodpaří část tekutiny. Přidáme zbytek margarínu, houby enoki, makarony a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Podáváme v hlubších miskách, navrch posypeme pokrájenou jarní cibulkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.