Tresčí salát s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí salát s jablky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 54715 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
120 g | Jablka |
15 g | Křen |
500 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
40 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 g | Treska aljašská |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 727,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Jablka, Křen, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí salát s jablky postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky nakrájíme na kostičky, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin máčet, abychom maso zbavili soli. Vodu slijeme, tresku zalijeme mlékem a 10 minut povaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím rozkrojíme zelené jablko, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na kostičky, vařené brambory také na kostičky, křen nastrouháme a petrželku posekáme najemno. Tresku, brambory a jablka promícháme, rozdělíme do misek, smetanu osolíme, opepříme, smícháme s křenem a nalijeme na salát v miskách. Nakonec posypeme petrželkou, promícháme a podáváme. |