Recept

Omelety plněné rýží a masem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54716

Ingredience

50 g Fazolky mražené
125 ml Kečup
250 g Krůtí maso
25 g Margarín
0,5 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
275 g Rýže Basmati
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka
Omelety
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
8 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
11% Sacharidy 41 g
23% Tuky 17 g
21% Sodík 417 mg
58% Bílkoviny 33 g

Omelety plněné rýží a masem postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme 30 minut odkapat. Do většího hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, vhodíme rýži, přiklopíme pokličkou a povaříme asi 15 minut. Poté ji necháme 10 minut odstát, následně scedíme.

2

Do větší pánve dáme margarín, přilijeme olej z vlašských ořechů, přidáme nakrájenou šalotku a smažíme asi 8 minut. Přidáme utřený česnek, mletý zátvor a kousky krůtího masa. Zamícháme a smažíme cca 2 minuty. Do pánve vsypeme fazolky, přilijeme kečup a promícháme. Přisypeme rýži, vše znovu zamícháme a necháme 5 minut povařit.

3

Připravíme si pánvičku, na které budeme smažit omelety. Potřeme ji olejem a ohřejeme na střední stupeň. V misce smícháme vejce, sójovou omáčku, Mirin a cukr. Poté polovinu směsi vlijeme na pánev.

4

Smažíme asi 2 minuty, dokud nezačne tuhnout. Na polovinu omelety položíme směs rýže a masa. Omeletu překlopíme a přeneseme na talíř, takto pokračujeme i u ostatních omelet. Poté ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept