Omelety plněné rýží a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety plněné rýží a masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54716 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Fazolky mražené |
125 ml | Kečup |
250 g | Krůtí maso |
25 g | Margarín |
0,5 kávová lžička | Olej z vlašských ořechů |
275 g | Rýže Basmati |
1 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Omelety | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Omáčka sojová - Tamari |
8 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 528,2mg |
Draslík | 558,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolky mražené, Šalotka, Zázvor mletý, Cukr třtinový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Krůtí maso, Margarín, Olej z vlašských ořechů, Rýže Basmati, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety plněné rýží a masem postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme 30 minut odkapat. Do většího hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, vhodíme rýži, přiklopíme pokličkou a povaříme asi 15 minut. Poté ji necháme 10 minut odstát, následně scedíme. |
2 | Do větší pánve dáme margarín, přilijeme olej z vlašských ořechů, přidáme nakrájenou šalotku a smažíme asi 8 minut. Přidáme utřený česnek, mletý zátvor a kousky krůtího masa. Zamícháme a smažíme cca 2 minuty. Do pánve vsypeme fazolky, přilijeme kečup a promícháme. Přisypeme rýži, vše znovu zamícháme a necháme 5 minut povařit. |
3 | Připravíme si pánvičku, na které budeme smažit omelety. Potřeme ji olejem a ohřejeme na střední stupeň. V misce smícháme vejce, sójovou omáčku, Mirin a cukr. Poté polovinu směsi vlijeme na pánev. |
4 | Smažíme asi 2 minuty, dokud nezačne tuhnout. Na polovinu omelety položíme směs rýže a masa. Omeletu překlopíme a přeneseme na talíř, takto pokračujeme i u ostatních omelet. Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.