Jednoduchý recept

Pórek s vejci a bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 54719
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
10 g Hořčice Dijonská
20 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Pórek
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 353kJ
7% Sacharidy 23 g
29% Tuky 22 g
56% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Pórek s vejci a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Vejce povaříme 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na nudličky, zalijeme půl litrem vroucí vody a necháme 10 vteřin spařit. Pórek scedíme a necháme okapat.

2

Z pórku vytvoříme dva kopečky, které upravíme na talířky, smícháme olej, hořčici, ocet, sůl, pepř a pórek přelijeme. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, obložíme plátky vařených vajec a podáváme jako lehký předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept