Pečené papriky s mátovým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené papriky s mátovým jogurtem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54720 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 452,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 222,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Máta, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ořechy pekan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené papriky s mátovým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Každou papriku zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a necháme zhruba 45 minut péct. Mezitím otrháme lístky máty, posekáme najemno a spolu s mletými ořechy a solí vmícháme do jogurtu. Upečené papriky rozbalíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na silnější proužky. Mátový jogurt rozdělíme do misek, na něj ozdobně upravíme proužky paprik a podáváme jako lehký předkrm. |