Recept

Vepřové maso se šťouchanými bramborami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 155 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54722
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Hlíva ústřičná
1 ks Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Pasta shiro miso
1 špetka Pepř bílý
6 ks Pórek
1 špetka Sůl
1 kg Vepřová kýta
375 ml Víno červené
375 ml Víno Saké
250 ml Voda pitná
Šťouchané brambory
1 kg Brambory rané
2 stroužek Česnek
40 g Margarín
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 982 kcal
Kilojoule 4 107kJ
27% Sacharidy 98 g
125% Tuky 94 g
21% Sodík 412 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřové maso se šťouchanými bramborami postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme asi 1 lžici oleje a rozpálíme. Přihodíme nakrájený pórek a smažíme dozlatova. Poté ho dáme stranou do misky. Do hrnce dáme kousky hlívy ústřičné a smažíme asi 5 minut. Vyklopíme je do misky k pórku. Najemno nakrájenou cibuli, mrkev a na kostičky klobásu vhodíme do hrnce a restujeme asi 10-12 minut. Přesypeme do jíné misky než je pórek s houbami.

2

Do jiné mísy nasypeme mouku, pepř a sůl. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky a obalíme v mouce.

3

Do hrnce přilijeme olej, rozpálíme a přihodíme vepřové maso. Přidáme česnek a restujeme asi 3 minuty. Poté přilijeme víno a saké. Postupně přidáváme směs z cibule a mrkve s klobásou. Zalijeme 250 ml vody s pastou miso. Mícháme dokud se miso nerozpustí. Vaříme asi 1,5 hodiny. Poté přidáme pórek a hlívu. Vaříme dalších 30 minut, dokud vepřové maso neni měkké.

4

Do kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a přidáme na kostky nakrájené brambory. Vaříme asi 20 minut, dokud nejsou měkké. Poté je scedíme. Přidáme margarín, smetanu, česnek a vidličkou mačkáme, tak aby nám vznikla kaše. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku.

5

Na talíře servírujeme šťouchané brambory s masem a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept