Vepřové maso se šťouchanými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso se šťouchanými bramborami
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 155 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54722 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hlíva ústřičná |
1 ks | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pasta shiro miso |
1 špetka | Pepř bílý |
6 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřová kýta |
375 ml | Víno červené |
375 ml | Víno Saké |
250 ml | Voda pitná |
Šťouchané brambory | |
---|---|
1 kg | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Margarín |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 13,3mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vepřová kýta, Víno červené, Voda pitná, Česnek, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Klobása Chorizo, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pasta shiro miso, Pórek, Brambory rané, Margarín, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Saké, Pepř černý mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso se šťouchanými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme asi 1 lžici oleje a rozpálíme. Přihodíme nakrájený pórek a smažíme dozlatova. Poté ho dáme stranou do misky. Do hrnce dáme kousky hlívy ústřičné a smažíme asi 5 minut. Vyklopíme je do misky k pórku. Najemno nakrájenou cibuli, mrkev a na kostičky klobásu vhodíme do hrnce a restujeme asi 10-12 minut. Přesypeme do jíné misky než je pórek s houbami. |
2 | Do jiné mísy nasypeme mouku, pepř a sůl. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky a obalíme v mouce. |
3 | Do hrnce přilijeme olej, rozpálíme a přihodíme vepřové maso. Přidáme česnek a restujeme asi 3 minuty. Poté přilijeme víno a saké. Postupně přidáváme směs z cibule a mrkve s klobásou. Zalijeme 250 ml vody s pastou miso. Mícháme dokud se miso nerozpustí. Vaříme asi 1,5 hodiny. Poté přidáme pórek a hlívu. Vaříme dalších 30 minut, dokud vepřové maso neni měkké. |
4 | Do kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a přidáme na kostky nakrájené brambory. Vaříme asi 20 minut, dokud nejsou měkké. Poté je scedíme. Přidáme margarín, smetanu, česnek a vidličkou mačkáme, tak aby nám vznikla kaše. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku. |
5 | Na talíře servírujeme šťouchané brambory s masem a zeleninou. |