Vinná klobása netradičně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná klobása netradičně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5473 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
600 g | Klobása vinná |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 919,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 137,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná klobása netradičně postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče rozložíme na dno slaninu. Nastrouháme oloupané syrové brambory. Osolíme a poklademe kolečky cibule. |
2 | Přidáme nakrájené jablko na plátky, na ně dáme kyselé zelí a nahoru vinnou klobásu. |
3 | Celé jídlo polijeme světlým pivem. |
4 | Dáme péct na 35 minut při 170 stupních, dokud klobása nezčervená. |