Jahodovo-malinové dětské tiramisu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodovo-malinové dětské tiramisu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54736 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
250 g | Jahody zahradní |
250 g | Maliny |
500 g | Mascarpone |
150 g | Piškoty cukrářské |
1 ks | Pomeranče |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 302,9mg |
Draslík | 170,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 289,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Maliny, Piškoty cukrářské, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodovo-malinové dětské tiramisu postup přípravy receptu:
1 | Větší formu vyložíme polovinou piškotů. V mixéru rozmixujeme maliny a jahody společně s cukrem. Rozmixovanou směs prolisujeme přes síto. Polovinu prolisované směsi navrstvíme na piškoty. |
2 | Do hrnce vlijeme vodu a na ni vložíme kovovou misku. Do ní vlijeme žloutky, vložíme cukr, vanilkový cukr, kůru z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče a šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče. Ve vodní lázni ze všeho ušleháme krém. |
3 | Vyšleháme si sýr mascarpone a vmícháme ho postupně do krému. |
4 | Polovinu vzniklého krému navrstvíme na prolisovanou jahodovo-malinovou směs na piškotech a uhladíme. Naskládáme na ni zbytek piškotů a na něj naneseme zbylou polovinu jahodovo-malinové pasty a na ni krém ze sýra mascarpone. Přikryjeme průsvitnou fólií a necháme 4 hodiny v chladničce odležet. |
5 | Před podáváním ušleháme do tuha smetanu a cukrářským sáčkem s ní tiramisu ozdobíme. |