Treska vařená v černém čaji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska vařená v černém čaji
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 54738 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Čaj černý |
15 ml | Ocet vinný |
20 g | Petržel - nať |
40 g | Smetana na vaření |
4 g | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
20 g | Vanilkový lusk |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 888,7mg |
Vláknina | 840,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Petržel - nať, Smetana na vaření, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska vařená v černém čaji postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme černý čaj, pokrájený vanilkový lusk, zakápneme octem a zprudka povaříme 2 minuty. Zmírníme oheň, přidáme filety z tresky a vaříme velmi zvolna pod bodem varu 10 minut. Filety vyjmeme a necháme okapat. V rendlíku ohřejeme smetanu, přilijeme dvě lžíce čajového vývaru z tresky, osolíme, promícháme a odstavíme. |
2 | Filety upravíme na talíře, přelijeme smetanovou zálivkou, posypeme posekanou petrželkou a podáváme. |