Míchaný salát z ovoce s pěnou z mučenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný salát z ovoce s pěnou z mučenky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54743 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
1 ks | Broskve |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
200 g | Jahody zahradní |
2 ks | Kiwi |
1 ks | Limetka |
50 g | Máta |
0,5 ks | Meloun žlutý |
1 ks | Nektarinka |
2 ks | Pomeranče |
Na pěnu | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Mučenkový likér |
100 g | Sirup mučenkový |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 732,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 138,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Jablka, Jahody zahradní, Limetka, Máta, Meloun žlutý, Nektarinka, Pomeranče, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mučenkový likér, Sirup mučenkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaný salát z ovoce s pěnou z mučenky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme jablka, rozpůlíme je, odstraníme jádřince, pokrájíme na měsíčky. Ze dvou pomerančů odstraníme kůru a oloupeme bílou slupku. Rozebereme pomeranče na dílky a ty pečlivě oloupeme. Šťávu z pomerančů (jež se uvolnila během loupání) zachytíme do misky. |
2 | Rozpůlíme meloun, odstraníme z něj semínka, z dužiny vytvoříme kuličky. Zbytek dužniny rozmixujeme. Oloupeme kiwi, pokrájíme na plátky. |
3 | Omytou nektarinku rozpůlíme, vypeckujeme a krájíme na měsíčky. |
4 | Uvaříme vodu, spaříme v ní omytou broskev. Oloupeme z ní slupku, oloupanou pokrájíme také na měsíčky. |
5 | Pokrájené ovoce vložíme do misky, vlijeme rozmixovaný meloun, šťávu z pomerančů i z vymačkané limetky. Osladíme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, čtyři hodiny chladíme. |
6 | Připravíme kovovou nerezovou misku, vlijeme do ní žloutky, přidáme cukr, sirup z mučenky, likér a šleháme, dokud nevznikne pěna. Poté přichystáme větší hrnek, vlijeme do něj vodu, vložíme misku s pěnou a šleháme v horké vodní lázni, dokud není pěna dostatečně nadýchaná. |
7 | Vychlazený salát rozdělíme do misek a přelijeme hotovou pěnou. Ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme studené.