Jednoduchý recept

Salát z pomerančů a jahod

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54744
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr vanilka
400 g Jahody zahradní
2 cl Likér pomerančový
50 g Máta
6 ks Pomeranče
2 cl Rum bílý
125 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 434kJ
16% Sacharidy 56 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 5 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát z pomerančů a jahod postup přípravy receptu:

1

Z pomerančů oloupeme kůru, odstraníme bílou kůži a rozebereme je na dílky. Jednotlivé dílky oloupeme. Šťávu, která se uvolní při loupání, zachytíme do misky. Omyjeme jahody a pokrájíme je na poloviny.

2

Na talířky do vějíře naskládáme dílky pomeranče a jahod.

3

V misce si smícháme rum se šťávou vymačkanou z poloviny citronu a zachycenou pomerančovou šťávou a vložíme cukr. Promícháme, aby se cukr úplně rozpustil a zakapeme šťávou ovoce. Necháme 4 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme ovoce nasekanými mátovými lístky.

4

Ušleháme v misce do tuha smetanu s vanilkovým cukrem a dochutíme ji pomerančovým likérem. Podáváme odděleně od salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept