Hovězí plátky grilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky grilované
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54745 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule sterilovaná |
400 g | Hovězí svíčková |
80 g | Hroznové víno |
50 ml | Omáčka Teriyaki |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata |
40 g | Rybíz červený |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule sterilovaná, Hovězí svíčková, Hroznové víno, Rajčata, Rybíz červený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Teriyaki, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky grilované postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso ze svíčkové nakrájíme na slabé plátky, rajčata nakrájíme na kostičky, žampiony na tenké plátečky, kuličky hroznového vína rozkrojíme napůl a vydlabeme semínka. Do misky nalijeme omáčku teriyaki, opepříme, přiložíme plátky masa a necháme marinovat aspoň 4 hodiny. |
2 | Marinované maso rozdělíme do dvou malých zapékacích misek, obložíme žampiony, rajčaty, hroznovým vínem, kuličkami rybízu, malými nakládanými cibulkami, malými vařenými brambůrky, misky vložíme pod gril a krátce zapečeme. Servírujeme přímo v miskách. |