Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54747 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
150 g | Borůvky |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Jahody zahradní |
150 g | Maliny |
1 ks | Pomeranče |
150 g | Rybíz červený |
Na vinnou pěnu | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Pomeranče |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 422,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Pomeranče, Rybíz červený, Cukr moučkový, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme jahody, a pokud jsou větší, rozpůlíme je. Omyjeme maliny, borůvky a rybíz. Rybíz zbavíme stopek. V misce smícháme všechno ovoce dohromady. |
2 | Do misky vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. V ní rozmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou šťávou zakapeme ovoce. |
3 | Do hrnku vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku a do ní vlijeme žloutky, víno a přidáme cukr. Vyšleháme ve vodní lázni hladký krém, kterým přelijeme salát. Necháme salát 4 hodiny v chladničce vychladit. Před podáváním salát posypeme nastrouhanou kůrou z poloviny pomeranče. |