Vejce po marocku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce po marocku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5475 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 529,7mg |
Draslík | 410,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce po marocku postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájíme papriku a na oleji lehce osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání opékáme, až cibule zesklovatí. |
2 | Na pánev rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a nemícháme. |
3 | Nakonec poklademe plátky sýra, přikryjeme poklicí a necháme dojít. |
Vejce po marocku jsou chuťově výtečná. Jen se mi při vaření trošku roztekla, protože mi po zelenině sklouzla na stranu. Ale myslím, že to na chuti rozhodně nic nezměnilo. Takže recept doporučuji a dávám pět hvězdiček.