Recept

Telecí kližka s bylinkovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (53%)
ID receptu: 54751
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Telecí kližka
Na potření masa
1,5 polévková lžíce Hořčice
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Kuřecí fáš
3 polévková lžíce Bazalka
80 g Celer bulvový
5 cl Koňak
80 g Kuřecí prsa
80 g Kuřecí stehna
2 polévková lžíce Meduňka
80 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
70 g Petržel kořen
5 cl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
Ingredience k pečení masa
1 polévková lžíce Celer - nať
4 ks Cibule
0,5 dl Olej olivový
50 g Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 dl Voda pitná
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 517kJ
6% Sacharidy 22 g
99% Tuky 74 g
28% Sodík 560 mg
84% Bílkoviny 47 g

Telecí kližka s bylinkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme kuřecí fáš: omyté a osušené kuřecí maso ze stehen a prsou pokrájíme na malé kousky a dáme do mixéru. Přidáme ještě vejce, sůl, smetanu a 5 cl koňaku. Vše rozmixujeme na menší kousky,

2

přimícháme omyté a nadrobno pokrájené bylinky: bazalku, meduňku a zelenou petrželku. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel. Zeleninu nakrájíme na tenké proužky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody a zeleninu povaříme asi 2-3 minuty. scedíme ji, v misce ji rozmačkáme vidličkou a přimícháme do fáše.

3

Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Snítky rozmarýnu, celeru a tymiánu omyjeme a svážeme nití. Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme, poté je nakrájíme na osminky.

4

Telecí omytou a osušenou kližku ostrým nožem rozřízneme tak, že z kližky utvoříme plát. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Potom po celém plátu rozetřeme fáš a plát masa stočíme do rolády. Pevně maso převážeme provázkem - utvoříme váleček.

5

V zapékací míse rozpálíme olej a maso z každé strany orestujeme dozlatova (přibližně 2-3 minuty z každé strany). K masu přidáme cibuli a společně ji restujeme s masem další 3-4 minuty. Přimícháme rajský protlak, červené víno, rajčata, svazek bylinek a vodu. Mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 210°C. Maso pečeme přibližně 1.5 hodiny, během pečení maso otáčíme a poléváme výpekem.

6

Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky.

7

Plátky masa na talířích přelijeme výpekem a servírujeme.

Poznámka

K telecí plněné kližce podáváme pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept