Salát z hroznového vína a švestek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hroznového vína a švestek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54754 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Hroznové víno |
2 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
50 g | Ořechy vlašské |
100 ml | Sherry brandy |
250 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 482,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Hrušky, Jablka, Ořechy vlašské, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hroznového vína a švestek postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme hroznové víno, část vezmeme bílé, část modré, utrháme stopky, bobule rozpůlíme a odstraníme semínka. Omyté švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kousky. |
2 | Omyté hrušky a jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky. |
3 | Přes síto prolisujeme brusinkový kompot a přidáme ke šťávě sherry. |
4 | Zalijeme vzniklou šťávou hroznové víno a švestky. Necháme 30 minut v chladu marinovat. Před podáváním posypeme umletými vlašskými ořechy. |