Krém z manga mražený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z manga mražený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54755 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
4 cl | Likér pomerančový |
1 ks | Limetka |
2 ks | Mango |
25 g | Pistácie |
200 ml | Pomerančová šťáva |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Sněhové pečivo |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 507,7mg |
Draslík | 372,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Limetka, Mango, Pistácie, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka), Sněhové pečivo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z manga mražený postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme manga a oloupeme slupku. Odstraníme pecku. Dužinu rozmixujeme, prolisujeme přes síto a promícháme s pomerančovým likérem. |
2 | Do hrnce vlijeme vodu, vložíme na ni kovovou nerezovou misku a do ní vlijeme žloutky a vložíme cukr. Ušleháme krém, ale nesmíme ho zpěnit. |
3 | Postupně do krému vmícháváme pomerančovou šťávu a šťávu vymačkanou z limetky. Přimícháváme také prolisovanou dužinu z manga. Pak vymíchaný krém přemístíme do lázně s ledovou vodou a necháme ochladit. |
4 | Smetanu ušleháme dotuha a přidáme rozdrobené sněhové pečivo a nasekané pistácie. |
5 | Vzniklou hmotou vyplníme formu na bábovku, přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do mrazáku. |
6 | Po vyndání z mrazáku formu krátce ponoříme do studené vody a vyklopíme. Podáváme. |
Poznámka
Můžeme servírovat s kostičky manga nebo čokoládovou polevou. Místo manga můžeme použít i ananas a rozmixovat ho. Krém vyndáme z mrazáku minimálně 15 minut před tím, než ho budeme podávat.