Recept

Konfitované zadní hovězí se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54757
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
300 g Celer bulvový
1 ks Celer řapíkatý
10 stroužek Česnek
3 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
80 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 678kJ
6% Sacharidy 20 g
140% Tuky 105 g
30% Sodík 606 mg
66% Bílkoviny 37 g

Konfitované zadní hovězí se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Zadní hovězí maso - tabulovou špičku - omyjeme, osušíme a odblaníme. Ale necháme tučnou část okraje, tu neodstraníme. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Slaninu nakrájíme na proužky a zeleninu na tenké hranolky. Maso pomocí špikovací jehly prošpikujeme 1/2 pokrájené zeleniny a slaninou. Celý špalíček masa osolíme a hustě posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

2

V hrnci si ohřejeme olivový olej na vyšší teplotu. Maso vložíme do oleje, přidáme omytý a osušený tymián a očištěné stroužky česneku. Přidáme ještě bobkový list, nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli a zbylou zeleninu. Maso budeme konfitovat (vařit) dlouhou dobu, asi 3-4 hodiny při nízké teplotě 80°C.

3

Měkké, hotové maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce. Nakrájíme ho na plátky a servírujeme.

Poznámka

K takto upravenému masu podáváme bylinkový dresink, opečené česnekové tousty nebo česnekové krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept