Jednoduchý recept

Závin s hruškami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54758

Ingredience

230 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Cukr skořicový
2 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Hrušky
1 polévková lžíce Limetková šťáva
500 g Listové těsto
40 g Mandle
150 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Skořice mletá
30 g Strouhanka
1 kávová lžička Zázvor celý
2 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 668kJ
26% Sacharidy 95 g
72% Tuky 54 g
2% Sodík 38 mg
15% Bílkoviny 9 g

Závin s hruškami postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme. Hrušky zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je limetkovou šťávou, mletým zázvorem, strouhankou a trochou cukru. Vše dobře promícháme. Do jiné menší mističky dáme opražené kousky mandlí, vlašské ořechy, skořici, nakrájený zázvor a cukr.

2

Na tác rozložíme plát listového těsta a potřeme ho máslem. Na to položíme další plát těsta, tak aby přečníval na jedné straně o 4 cm. Opět potřeme máslem. Posypeme ořechovou směsí a pokládáme opět listové pláty dokud nespotřebujeme ořechovou směs.

3

Asi 4 cm od kraje začneme na těsto podélně pokládat směs z hrušek a opatrně zavineme. Konce zahneme směrem dolu.

4

Vymažeme plech a položíme šišku závinu, kterou potřeme máslem. Pečeme asi 40 minut. Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept