Křupavé česnekové krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé česnekové krutony
Křupavé česnekové krutony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54759 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
3 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 187,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 109,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Kerblík, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé česnekové krutony postup přípravy receptu:
1 | Očistíme 4 stroužky česneku. Do misky si dáme změklé máslo, přidáme k němu utřený česnek se solí, pokrájené omyté bylinky (petrželovou nať, kerblík, pažitku) a máslo důkladně vmícháme. |
2 | Plátky bílého chleba potřeme připraveným ochuceným máslem a nakrájíme ho na čtverečky přibližně 3 x 3 cm. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, namazanou stranou nahoru v předehřáté troubě na 220 °C. Pečeme přibližně 5-10 minut. Po 5 minutách pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Upečeme je dorůžova, poté je vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Česnekové krutony podáváme jako přílohu k minutkám nebo samostatně. |