Recept

Křupavé česnekové krutony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54759

Ingredience

8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
0,5 polévková lžíce Kerblík
100 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
3 špetka Sůl
4 stroužek Česnek
3 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 147kJ
18% Sacharidy 63 g
33% Tuky 25 g
50% Sodík 993 mg
18% Bílkoviny 10 g

Křupavé česnekové krutony postup přípravy receptu:

1

Očistíme 4 stroužky česneku. Do misky si dáme změklé máslo, přidáme k němu utřený česnek se solí, pokrájené omyté bylinky (petrželovou nať, kerblík, pažitku) a máslo důkladně vmícháme.

2

Plátky bílého chleba potřeme připraveným ochuceným máslem a nakrájíme ho na čtverečky přibližně 3 x 3 cm. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, namazanou stranou nahoru v předehřáté troubě na 220 °C. Pečeme přibližně 5-10 minut. Po 5 minutách pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Upečeme je dorůžova, poté je vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Česnekové krutony podáváme jako přílohu k minutkám nebo samostatně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept