Červené zelí s kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí s kaštany
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 54765 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Jablka |
15 g | Med včelí |
15 ml | Ocet vinný |
20 g | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
150 g | Vodní kaštany v nálevu |
250 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 475,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Med včelí, Ocet vinný, Sůl, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vodní kaštany v nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí s kaštany postup přípravy receptu:
1 | Nakládané zelí scedíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Nakládané kaštany scedíme a rozpůlíme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme zelí, orestujeme, přisypeme kaštany s jablky a podusíme 5 minut. Zakapeme octem, osladíme medem, podle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, prohřejeme a odstavíme. |
2 | Zelí s kaštany rozdělíme na talíře a podáváme. |