Jednoduchý recept

Hrníčková čokoláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 54770
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

3 g Čaj černý
150 g Čokoláda hořká
10 g Cukr moučkový
15 g Máslo čerstvé
20 ml Mléko polotučné
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
14% Sacharidy 52 g
45% Tuky 34 g
1% Sodík 25 mg
11% Bílkoviny 6 g

Hrníčková čokoláda postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nalámeme do kovové misky, přidáme máslo, přilijeme trošku mléka, misku vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání metlou necháme rozpustit a spojit. Přidáme žloutek, nasekané čajové lístky, podle chuti osladíme a důkladně promícháme. Čokoládu nalijeme do dvou malých kávových šálků a dáme do lednice vychladit.

2

Čokoládu podáváme přímo v šálcích s malou dezertní lžičkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept