Jelítka se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelítka se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54782 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
320 g | Jelítka domácí žemlová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
200 g | Švestky |
5 ml | Tabasco |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 81,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Švestky, Tabasco, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelítka domácí žemlová, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelítka se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jelítka vložíme do mikrovlnné trouby a ohříváme asi 2 minuty, jen aby se prohřála. Do mixéru nasypeme vypeckované švestky, zakápneme tabascem, osolíme, opepříme, přilijeme tři lžíce vody a rozmixujeme dohladka. |
2 | Na každý talířek položíme list salátu, potřeme švestkovou omáčkou, navrch položíme teplá jelítka nakrájená na kolečka a podáváme jako předkrm. |