Jednoduchý recept

Želé s kousky ovoce

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54789

Ingredience

140 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Pomerančová kůra
250 ml Sirup pomerančový
620 ml Voda pitná
5 kávová lžička Želé dortové
Oranžový ovocný salát
180 g Hroznové víno
0,3 ks Meloun žlutý
2 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 770kJ
13% Sacharidy 46 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g

Želé s kousky ovoce postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme asi 620 ml vody, přidáme cukr a pomerančovou kůru. Přivedeme k varu a mícháme, dokud tekutina nezačne probublávat.

2

Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut.

3

Do misky vložíme želírovací granule s trochou tekutiny. Nalijeme znovu do hrnce s horkou tekutinu a mícháme, dokud se granule nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.

4

Poté do tekutiny přilijeme pomerančový sirup a zamícháme. Připravíme si 8 středně vysokých skleniček, do kterých pomerančovou želatinu rozlijeme. Dáme asi na 2,5 hodiny do ledničky, aby želatina ztuhla.

5

Mezitím oloupeme pomeranče a nakrájíme na kostičky. Meloun vykrojíme z kůry a také nakrájíme na kostičky. Smícháme v misce s kuličkami hroznového vína. Z ledničky vyndáme skleničky s želé. Navrch každé skleničky naskládáme kousky ovoce a můžeme ihned podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept