Želé s kousky ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želé s kousky ovoce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54789 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
250 ml | Sirup pomerančový |
620 ml | Voda pitná |
5 kávová lžička | Želé dortové |
Oranžový ovocný salát | |
---|---|
180 g | Hroznové víno |
0,3 ks | Meloun žlutý |
2 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 135,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 129,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Voda pitná, Hroznové víno, Meloun žlutý, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup pomerančový , Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želé s kousky ovoce postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme asi 620 ml vody, přidáme cukr a pomerančovou kůru. Přivedeme k varu a mícháme, dokud tekutina nezačne probublávat. |
2 | Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut. |
3 | Do misky vložíme želírovací granule s trochou tekutiny. Nalijeme znovu do hrnce s horkou tekutinu a mícháme, dokud se granule nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout. |
4 | Poté do tekutiny přilijeme pomerančový sirup a zamícháme. Připravíme si 8 středně vysokých skleniček, do kterých pomerančovou želatinu rozlijeme. Dáme asi na 2,5 hodiny do ledničky, aby želatina ztuhla. |
5 | Mezitím oloupeme pomeranče a nakrájíme na kostičky. Meloun vykrojíme z kůry a také nakrájíme na kostičky. Smícháme v misce s kuličkami hroznového vína. Z ledničky vyndáme skleničky s želé. Navrch každé skleničky naskládáme kousky ovoce a můžeme ihned podávat. |