Recept

Ledová tříšť z ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54792

Ingredience

120 g Cukr moučkový
6 plátek Limetková kůra
500 g Ryngle
500 ml Sirup malinový
1 ks Zázvor celý
370 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 039kJ
31% Sacharidy 111 g
6% Tuky 4 g
6% Sodík 120 mg
0% Bílkoviny 0 g

Ledová tříšť z ovoce postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme 370 ml vody, přidáme cukr, zázvor a limetkovou kůru. Postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, poté odstavíme a necháme zchladnout.

2

Ryngle vypeckujeme a rozmixujeme na kaši. Propasírujeme přes sítko, tak, aby nám zůstala šťáva. Poté přilijeme do vychladlé tekutiny spolu se sirupem. Směs dáme do misky a uložíme na 1 hodinu do mrazničky, dokud tekutina nezačne přimrzávat. Z tekutiny sebereme tříšť, takto postupujeme, dokud z celé tekutiny nebude tříšť. Poté dáme do misek a podáváme.

Poznámka

Zdobíme kousky nakrájených rynglí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept