Ledová tříšť z ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledová tříšť z ovoce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54792 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
6 plátek | Limetková kůra |
500 g | Ryngle |
500 ml | Sirup malinový |
1 ks | Zázvor celý |
370 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 69,1mg |
Vláknina | 100,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Zázvor celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Ryngle, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledová tříšť z ovoce postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme 370 ml vody, přidáme cukr, zázvor a limetkovou kůru. Postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, poté odstavíme a necháme zchladnout. |
2 | Ryngle vypeckujeme a rozmixujeme na kaši. Propasírujeme přes sítko, tak, aby nám zůstala šťáva. Poté přilijeme do vychladlé tekutiny spolu se sirupem. Směs dáme do misky a uložíme na 1 hodinu do mrazničky, dokud tekutina nezačne přimrzávat. Z tekutiny sebereme tříšť, takto postupujeme, dokud z celé tekutiny nebude tříšť. Poté dáme do misek a podáváme. |
Poznámka
Zdobíme kousky nakrájených rynglí.