Recept

Restované telecí hrudí na česneku, vařené ve vakuu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 385 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 370 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54795
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
12 stroužek Česnek
2 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 cl Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl mořská
650 g Telecí hruď
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 dl Víno červené
2,5 l Voda pitná
2 dl Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 670kJ
5% Sacharidy 19 g
93% Tuky 70 g
33% Sodík 667 mg
55% Bílkoviny 31 g

Restované telecí hrudí na česneku, vařené ve vakuu postup přípravy receptu:

1

Telecí maso omyjeme a osušíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a mořskou solí. Očistíme 10-12 stroužků česneku a cibuli. Zeleninu pokrájíme nadrobno. Petrželovou s celerovou nať, rozmarýn a tymián omyjeme a snítky bylinek svážeme nití.

2

V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej s máslem a maso zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a na zbylém omastku orestujeme dozlatova cibuli s česnekem a bylinky. Vše i s masem dáme do vakuovacího sáčku a uzavřeme.

3

Do hlubokého pekáče nalijeme horkou vodu, do které vložíme sáček s masem. Pekáč zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 70°C-80°C. Pomalu vaříme v troubě 4-6 hodin.

4

Hotové maso vyjmeme ze sáčku. Šťávu vylijeme do rendlíku, přimícháme k ní červené kvalitní víno, Sherry brandy a telecí fond. Vaříme do doby, až šťávu zredukujeme na polovinu. Poté přimícháme máslo na zjemnění.

5

Maso nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme šťávou a servírujeme.

Poznámka

K telecímu hrudí podáváme nejčastěji bramborový nebo karlovarský knedlík. Chutná i s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept