Recept

Galetka – zapékané bramborové plátky s pyré

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54797

Ingredience

Bramborové plátky
500 g Brambory
0,5 kávová lžička Sůl
7 dl Voda pitná
Bramborové pyré
250 g Brambory
50 g Mascarpone
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
Na smažení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Restovaná slanina
100 g Anglická slanina
15 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 500kJ
7% Sacharidy 25 g
34% Tuky 25 g
22% Sodík 435 mg
16% Bílkoviny 9 g

Galetka – zapékané bramborové plátky s pyré postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory. 2/3 brambor nakrájíme na plátky silné asi 3–4 mm, dáme je do vody se solí a vaříme je jen 10 minut. Poté je scedíme. Plátky poskládáme vedle sebe do tvaru kola o průměru 15 cm na potravinářskou fólii, kterou jsme si rozložili na mělký talíř. Plátky pokryjeme bramborovým pyré s anglickou slaninou a sýrem. Upravenou galetku překryjeme fólií, dobře zabalíme a dáme do chladničky ztuhnout.

2

Mezitím si připravíme bramborové pyré. 1/3 oloupaných brambor nakrájíme na kostičky, dáme je do rendlíku se 4 dl vody, přidáme 0,5 lžičky soli a brambory uvaříme doměkka.

3

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, které v pánvi na lžičce másla orestujeme dozlatova. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přidáme horkou smetanu a pyré vyšleháme metlou. Přimícháme do něj anglickou slaninu a sýr mascarpone.

4

Ztuhlou galetku rozbalíme. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a galetku překlopíme na omastek. Osmažíme ji z každé strany dozlatova a hned horkou podáváme.

Poznámka

Galetku podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept