Recept

Pečené steaky s restovanou cuketou a celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54798

Ingredience

Pečené steaky
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Koření na steaky
0,5 dl Olej olivový extra panenský
1,5 kávová lžička Sůl
Restovaná cuketa
1 ks Cuketa
1 kávová lžička Olej chilli
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
Vařený celer
350 g Celer bulvový
1 kávová lžička Pepř citronový
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 710kJ
2% Sacharidy 8 g
99% Tuky 74 g
49% Sodík 984 mg
80% Bílkoviny 45 g

Pečené steaky s restovanou cuketou a celerem postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec omyjeme, odstraníme všechny blanky a osušíme. Nakrájíme z něj 4 plátky, které mírně pěstí roztlučeme. Osolíme je a posypeme kořením na steaky. Omytou a osušenou mladou cuketu nakrájíme podélně na plátky silné asi 4–5 mm.

2

Omytý celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné 5 cm. V rendlíku si přivedeme k varu smetanu. Celerové plátky uvaříme ve smetaně doměkka. Vaříme je přibližně 8–10 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme je a posypeme citrónovým pepřem. Uchováme je teplé.

3

V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na něm orestujeme steaky z každé strany dozlatova. Restujeme po 2–3 minutách z každé strany. Poté je vložíme do pekáčku a dáme je do předehřáté trouby na 190 °C dopéct. Pečeme přibližně 15 minut.

4

V pánvi si rozpálíme chilli olej s extra olivovým olejem. Na něm orestujeme plátky cukety, ke kterým potrháme z jedné snítky tymiánu lístky. Restujeme z každé strany dozlatova. Plátky cukety a celeru dáme na talíře. Ozdobně je přehneme, na ně položíme upečené steaky a servírujeme.

Poznámka

Ke steaku z roštěnce můžeme podávat galetku s bramborovým nebo celerovým pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept