Pečené steaky s restovanou cuketou a celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené steaky s restovanou cuketou a celerem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pečené steaky | |
---|---|
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Koření na steaky |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Restovaná cuketa | |
1 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Olej chilli |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Vařený celer | |
350 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 251,5mg |
Draslík | 882,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 451,6mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Cuketa, Tymián čerstvý, Celer bulvový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Koření na steaky, Olej olivový extra panenský, Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené steaky s restovanou cuketou a celerem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec omyjeme, odstraníme všechny blanky a osušíme. Nakrájíme z něj 4 plátky, které mírně pěstí roztlučeme. Osolíme je a posypeme kořením na steaky. Omytou a osušenou mladou cuketu nakrájíme podélně na plátky silné asi 4–5 mm. |
2 | Omytý celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné 5 cm. V rendlíku si přivedeme k varu smetanu. Celerové plátky uvaříme ve smetaně doměkka. Vaříme je přibližně 8–10 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme je a posypeme citrónovým pepřem. Uchováme je teplé. |
3 | V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na něm orestujeme steaky z každé strany dozlatova. Restujeme po 2–3 minutách z každé strany. Poté je vložíme do pekáčku a dáme je do předehřáté trouby na 190 °C dopéct. Pečeme přibližně 15 minut. |
4 | V pánvi si rozpálíme chilli olej s extra olivovým olejem. Na něm orestujeme plátky cukety, ke kterým potrháme z jedné snítky tymiánu lístky. Restujeme z každé strany dozlatova. Plátky cukety a celeru dáme na talíře. Ozdobně je přehneme, na ně položíme upečené steaky a servírujeme. |
Poznámka
Ke steaku z roštěnce můžeme podávat galetku s bramborovým nebo celerovým pyré.