Jednoduchý recept

Pórkový salát s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54799
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Jablka
100 g Jogurt bílý
50 ml Olej olivový extra panenský
70 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
800 g Pórek
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
11% Sacharidy 38 g
38% Tuky 28 g
8% Sodík 165 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pórkový salát s jablky postup přípravy receptu:

1

Na přípravu tohoto salátu použijeme jen bílou část pórku, kterou očistíme, důkladně omyjeme a osušíme. Následně pórek nakrájíme na kolečka a dáme do misky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké plátky, anebo kostičky. Vložíme je také do misky k pórku, pokapeme ihned citrónovou šťávou a promícháme. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy.

2

Smetanu s jogurtem dochutíme solí, pepřem, cukrem, olejem a dobře promícháme. Vychladlý salát rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme tenkým pomerančovým plátkem a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm. Salát je také vhodný jako oběd. Přidáme čerstvý chléb, anebo rohlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept