Pórkový salát s masem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový salát s masem a česnekem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54800 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
300 g | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
500 g | Kuřecí prsa |
200 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
150 g | Pórek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 480,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 93,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jablka, Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový salát s masem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, které doměkka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Měkká prsíčka dochutíme špetkou soli, pepřem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme vychladnout. Bílou část pórku očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 3–4 minuty, scedíme v sítku, necháme okapat a vychladnout. Pórek dáme do misky, přidáme vychladlé maso a jadřinců zbavená a nakrájená jablka, která pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme očištěnou a nastrouhanou mrkev. Všechny suroviny promícháme. |
2 | Ze smetany, hořčice, jogurtu, zbylé soli a pepře důkladným rozkvedláním připravíme zálivku. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce a ještě jednou promícháme. V lednici necháme 30 minut odležet. |
3 | Rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu. S krajícem opečené veky se hodí také jako hlavní jídlo.