Jednoduchý recept

Pórkový salát s masem a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54800
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice
300 g Jablka
250 g Jogurt bílý
500 g Kuřecí prsa
200 g Mrkev kořen
60 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
1 l Voda pitná
150 g Pórek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 362kJ
5% Sacharidy 17 g
26% Tuky 20 g
12% Sodík 245 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pórkový salát s masem a česnekem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, které doměkka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Měkká prsíčka dochutíme špetkou soli, pepřem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme vychladnout. Bílou část pórku očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 3–4 minuty, scedíme v sítku, necháme okapat a vychladnout. Pórek dáme do misky, přidáme vychladlé maso a jadřinců zbavená a nakrájená jablka, která pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme očištěnou a nastrouhanou mrkev. Všechny suroviny promícháme.

2

Ze smetany, hořčice, jogurtu, zbylé soli a pepře důkladným rozkvedláním připravíme zálivku. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce a ještě jednou promícháme. V lednici necháme 30 minut odležet.

3

Rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako přílohu. S krajícem opečené veky se hodí také jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept