Sardinková pomazánka s lučinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinková pomazánka s lučinou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 54806 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Limetka |
5 ml | Limetková šťáva |
50 g | Olivy nakládané |
30 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
240 g | Sardinky v oleji |
5 g | Sůl |
120 g | Lučina smetanový sýr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 68,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Limetková šťáva, Olivy nakládané, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sardinky v oleji, Lučina smetanový sýr mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinková pomazánka s lučinou postup přípravy receptu:
1 | Sardinky z konzervy vyklopíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme lučinu, plátky nakládaných oliv, nasekanou pažitku, zakápneme limetkovou šťávou a důkladně promícháme. Dvě celé limetky rozkrojíme napůl, opatrně vydlabeme dužinu, vzniklé mističky z kůry naplníme sardinkovou pomazánkou, vyskládáme na servírovací talíř a podáváme s dezertní lžičkou. |