Recept

Telecí maso na červeném víně Barolo s chřestem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54807
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Telecí ořech
Vínová omáčka Barolo
1 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
5 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Hřebíček
50 g Karotka
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
5 dl Víno Barolo
5 dl Vývar telecí
Dresing
1 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Majonéza
2 polévková lžíce Pažitka
3 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
Vařený chřest
500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 643kJ
5% Sacharidy 19 g
46% Tuky 35 g
52% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Telecí maso na červeném víně Barolo s chřestem postup přípravy receptu:

1

Špalíček kvalitního telecího zadního masa omyjeme, osušíme a vložíme do hrnce s vroucím telecím vývarem, červeným kvalitním vínem Barolo. Do vývaru přidáme očištěný česnek, cibule, očištěný a omytý řapíkatý celer a karotku. Doložíme bobkový list, snítku čerstvého tymiánu, hřebíček, mletý pepř a sůl. Snížíme teplotu na 85°C a maso vaříme tak, aby jen mírně probublávalo přibližně 2 hodiny.

2

Mezitím připravíme dresink: omytou pažitku drobně pokrájíme. Kapary v misce rozmačkáme vidličkou, přidáme majonézu Hellmanns a zakysanou smetanu. Promícháme a dochutíme pepřem a solí. Dresink před podáváním odložíme do chladničky.

3

Přibližně 15 minut před dovařením masa dáme do většího hrnce vařit 2 litry vody, přidáme sůl, cukr, citrónovou šťávu a lžíci másla. Zelený chřest oloupeme, odřežeme spodní tvrdé části (asi 1/3) a chřest opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut do poloměkka. Poté vyjmeme a necháme okapat.

4

Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy. Uchováme teplé. Vývar zredukujeme vařením na 4-5 dl, přidáme máslo a odstavíme z plotny.

5

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl, cukr a citrónovou šťávu.

6

Pokrájené telecí maso na plátky poklademe na talíře, přelijeme je malým množstvím vínové omáčky. Chřest naaranžujeme k masu, pokapeme dresinkem a servírujeme.

Poznámka

K telecímu masu s vínovou omáčkou podáváme polentu s parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept