Zapečené lilkové závitky se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lilkové závitky se šunkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 54808 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Hořčice Dijonská |
300 g | Lilek |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
150 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 175,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lilkové závitky se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné lilky podélně nakrájíme na středně silné plátky, rozložíme na plech, pokapeme olejem a pod grilem opečeme z obou stran. Lilky vyjmeme, necháme částečně vychladnout, na každý plátek lilku položíme tenký plátek parmské šunky, potřeme pikantní hořčicí, zavineme do závitků, zpevníme párátky, vyskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme a krátce v troubě zapečeme. |
2 | Teplé závitky upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm. |