Rajčatová polévka se sýrem feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka se sýrem feta
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54810 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Okurka salátová |
20 g | Olej olivový extra panenský |
200 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčatová pasta |
400 ml | Rajčatová šťáva |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 550,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 450,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Okurka salátová, Paprika červená, Rajčatová pasta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka se sýrem feta postup přípravy receptu:
1 | Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme nahrubo. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme také nahrubo. Sýr feta nakrájíme na kostičky. Do mixéru nalijeme rajčatovou šťávu, přidáme česnek, rajčatovou pastu, papriky, okurku, sůl, pepř, zakápneme panenským olejem a rozmixujeme dohladka. |
2 | Polévku nalijeme do polévkových misek, posypeme sýrem feta a před podáváním vychladíme v lednici. |