Recept

Krém mražený s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54815

Ingredience

40 g Cukr moučkový
50 g Kandovaná pomerančová kůra
20 g Kandované ovoce
2 cl Likér pomerančový
50 g Pistácie
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
9% Sacharidy 31 g
37% Tuky 27 g
3% Sodík 53 mg
11% Bílkoviny 6 g

Krém mražený s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Ušleháme smetanu do tuha.

2

Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.

3

Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky a zalijeme pomerančovým likérem. Necháme 15 minut marinovat. Nasekáme pistácie a smícháme s kostičkami kandované pomerančové kůry. Vmícháme do základní krémové hmoty.

4

Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme kandovaným ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept