Krém mražený s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém mražený s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54815 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
50 g | Kandovaná pomerančová kůra |
20 g | Kandované ovoce |
2 cl | Likér pomerančový |
50 g | Pistácie |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 70,4mg |
Draslík | 168,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kandované ovoce, Pistácie, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém mražený s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme smetanu do tuha. |
2 | Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu. |
3 | Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky a zalijeme pomerančovým likérem. Necháme 15 minut marinovat. Nasekáme pistácie a smícháme s kostičkami kandované pomerančové kůry. Vmícháme do základní krémové hmoty. |
4 | Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme kandovaným ovocem. |