Sorbet z jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sorbet z jablek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54821 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
4 cl | Calvados |
1 ks | Citrony |
120 g | Cukr krupice |
800 g | Jablka |
125 ml | Šťáva jablečná 100% |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sorbet z jablek postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup. |
2 | Oloupeme jablka, odstraníme jádřince, pokrájíme na drobné kousky a vložíme do sirupu, ve kterém je rozvaříme. Rozvařená jablka prolisujeme přes síto, přidáme jablečnou šťávu a promícháme. |
3 | Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty, potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme. |
4 | Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit, lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Můžeme také vkládat do vydlabaných jablečných půlek. |
Poznámka
Servírujeme studené.