Nákyp z pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z pomerančů
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54824 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
30 g | Kandovaná pomerančová kůra |
2 cl | Likér pomerančový |
20 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka polohrubá |
0,5 ks | Pomeranče |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 194,2mg |
Draslík | 116,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 272,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kandovaná pomerančová kůra, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z pomerančů postup přípravy receptu:
1 | Kandované kousky pomeranče pokrájíme nadrobno a přelijeme pomerančovým likérem, 15 minut marinujeme. |
2 | Omyjeme pomeranč, osušíme, ostrouháme kůru. Vložíme pomeranč do mléka, přidáme cukr a prohřejeme ho. |
3 | Formičky na nákyp vymažeme a zasypeme vanilkovým cukrem. Předehřejeme troubu na 200 °C, větší kastrol naplníme vodou o výšce hladiny asi 2 centimetry a vložíme do trouby. |
4 | Rozehřejeme v hrnci máslo, na něm zpěníme mouku, postupně přiléváme pomerančové mléko. Mícháme, dokud nepřejde varem. |
5 | Následně necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky, bílek, přidáme kandovaný pomeranč a marinádu. |
6 | Ušleháme sníh z bílků a 20 g krupicového cukru, vmícháme do krému. |
7 | Nákypové formičky naplníme centimetr pod okraj. Pečeme v troubě ve vodní lázni 20 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.