Kuřecí plátky v salátovém závitku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky v salátovém závitku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 54825 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
400 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máta |
180 g | Okurka salátová |
30 g | Olej olivový extra panenský |
35 g | Olej sezamový |
1 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Pomerančová šťáva |
150 g | Salát ledový |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 586,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Máta, Okurka salátová, Olej sezamový, Pomerančová šťáva, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky v salátovém závitku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a zvolna smažíme z obou stran do zlatova. Otrháme listy salátu, okurku oloupeme, podélně rozřízneme, vydlabeme semínka, dužinu nakrájíme na plátky. Na každý list salátu položíme 2 - 3 plátky masa, posypeme okurkou, přiložíme lístky máty a zabalíme do závitků. Vyskládáme na servírovací talíř a podáváme. |
2 | V misce smícháme pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, sezamový olej, osolíme, opepříme dle chuti, promícháme a tuto omáčku podáváme zvlášť. |
Poznámka
Servírujeme studené.