Recept

Francouzské palačinky s jablky

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Francouzské palačinky s jablky 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54827
Kategorie: Palačinky

Ingredience

Na těsto
1 kávová lžička Cukr vanilka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
Na náplň
4 cl Calvados
30 g Cukr moučkový
300 g Jablka
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rozinky tmavé
5 polévková lžíce Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
12% Sacharidy 42 g
14% Tuky 10 g
5% Sodík 104 mg
15% Bílkoviny 8 g
Francouzské palačinky s jablky
  • Francouzské palačinky s jablky
  • 1
  • Francouzské palačinky s jablky
  • 2
  • Vložit obrázek

Francouzské palačinky s jablky postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.

2

Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.

3

Omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme na čtvrtiny a oddělíme jádřince. Pokrájíme jablka na tenké plátky.

4

Na pánvi na másle necháme zkaramelizovat curk a opečeme na něm pokrájená jablka. Zalijeme calvadosem a přidáme rozinky. Přilijeme cider. Asi 5 minut dusíme.

5

Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.

6

Směs podušených jablek rozprostřeme na palačinky, které buď na dvakrát přeložíme, nebo stočíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Poznámka

Cider je jablečné víno.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Francouzské palačinky s jablky
Tento recept jsem vyzkoušela a mohu doporučit. Další způsob jak udělat palačinky na jiný a přitom opravdu chutný způsob. Letos se nám urodilo hodně jablíček, tak proč toho nevyužít :). Dobrou chuť blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept