Francouzské palačinky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské palačinky s jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54827 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
4 cl | Calvados |
30 g | Cukr moučkový |
300 g | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
5 polévková lžíce | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 224,2mg |
Draslík | 127,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 289,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Calvados, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské palačinky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto. |
2 | Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout. |
3 | Omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme na čtvrtiny a oddělíme jádřince. Pokrájíme jablka na tenké plátky. |
4 | Na pánvi na másle necháme zkaramelizovat curk a opečeme na něm pokrájená jablka. Zalijeme calvadosem a přidáme rozinky. Přilijeme cider. Asi 5 minut dusíme. |
5 | Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby. |
6 | Směs podušených jablek rozprostřeme na palačinky, které buď na dvakrát přeložíme, nebo stočíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem. |
Poznámka
Cider je jablečné víno.
Tento recept jsem vyzkoušela a mohu doporučit. Další způsob jak udělat palačinky na jiný a přitom opravdu chutný způsob. Letos se nám urodilo hodně jablíček, tak proč toho nevyužít :). Dobrou chuť