Salát z červené řepy a smetanovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy a smetanovým krémem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54828 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
600 g | Červená řepa |
3 ml | Citronová šťáva |
200 g | Ořechy lískové |
6 ml | Pomerančová šťáva |
2 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
150 g | Křenová pasta - Krenex |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 38,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Citronová šťáva, Ořechy lískové, Pomerančová šťáva, Voda pitná, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy a smetanovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očištěnou řepu omyjeme, podle velikosti povaříme přibližně 30 minut, scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Celer očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, spolu s řepou vložíme do misky, pokapeme citrónovou a pomerančovou šťávou, přimícháme také nahrubo nasekané oříšky. |
2 | Smetanu smícháme s jemně Krenexem, solí, pepřem a zalijeme zeleninu v misce. Důkladně promícháme, necháme odležet 30 minut v lednici. |
3 | Hotový salát podáváme na jednotlivých talířích, anebo v salátových mističkách. |
Poznámka
Servírujeme studené. Salát podáváme jako předkrm nebo jako hlavní jídlo. Podle vlastní chutě můžeme dochutit ještě cukrem a octem.