Bagetky plněné husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagetky plněné husími játry
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 54830 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
120 g | Bageta |
280 g | Játra husí |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Salát hlávkový |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 360,5mg |
Draslík | 202,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Játra husí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagetky plněné husími játry postup přípravy receptu:
1 | Husí játra nakrájíme na tenké plátky, bagetky podélně rozkrojíme a vydlabeme trochu střídky. Vnitřky baget osolíme, opepříme, naplníme husími játry, obě půlky k sobě přimáčkneme, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. |
2 | Každou bagetku zabalíme do listu salátu a ještě horké podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.