Šunkové kostky v karamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové kostky v karamelu
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 54833 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Chilli koření mleté |
100 g | Med včelí |
30 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Salát hlávkový |
80 g | Sezam - semena |
5 g | Sůl |
800 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 197,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Med včelí, Paprika mletá sladká, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové kostky v karamelu postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na středně velké kostky, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šunku a osmahneme ze všech stran do zlatova. Posypeme chilli kořením, mletou paprikou, krátce orestujeme. Přidáme med, necháme 2 minuty karamelizovat, osolíme, opepříme, kostky šunky obracíme, aby se medem obalily. Na talířek nasypeme sezamová semínka, děrovanou lžící vyjmeme šunku z pánve, nasypeme na talířek se sezamem, kostky sezamem obalíme ze všech stran. |
2 | Na servírovací talíř položíme větší list salátu, sezamové kostky na něj vyskládáme. Podáváme s napichovátky nebo párátky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.