Jednoduchý recept

Salát z červené řepy na slavnostní stůl

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54837
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

500 g Červená řepa
300 g Švestky
4 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
Na zálivku
1 polévková lžíce Hořčice
60 g Kaviár
0,3 l Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 312kJ
4% Sacharidy 15 g
68% Tuky 51 g
18% Sodík 362 mg
19% Bílkoviny 11 g

Salát z červené řepy na slavnostní stůl postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěnou červenou řepu omyjeme, vložíme do hrnce se dvěma litry studené vody, povaříme 40 minut do měkka. Řepu scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do misky. Vejce vložíme do 5 dl vroucí vody v kastrůlku, povaříme 8 - 10 minut natvrdo, poté je scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké proužky. Sušené švestky namočíme do vody, také scedíme, vypeckujeme, necháme okapat, překrojíme na poloviny, vložíme spolu s červenou řepou a švestkami do misky.

2

Syrové žloutky dáme do vhodné nádoby, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, pomerančovou šťávu. Rozšleháme na hladkou hmotu, do které pomalu, za stálého šlehaní přiléváme olej, vyšleháme hustou majonézu, přilijeme smetanu a zamícháme. Nakonec do majonézy vmícháme kaviár. Hotovou zálivkou přelijeme připravený salát, ještě jednou promícháme.

3

Salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci ozdobíme nakrájenými vejci.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept